петак, 30. децембар 2016.

Kakvi smo učenici?

Ovo nije materijal za ovu knjigu koju pripremamo, ali je odličan materijal za mrežni marketing.. Zato sam morao da ga danas podignem ovde.. Inače, knjiga "Pismo/glava" je u pripremi već, samo je pitanje tehničke prirode kada će biti izdata, ali se nadamo da će biti pre 21. januara!

"Ako niste voljni da učite, niko vam ne može pomoći. Ako ste odlučni da učite, niko vas ne može zaustaviti!" Zig Ziglar

Mrežni marketing je na prvi pogled distribucija roba i usluga. Ne kažem da MLM nije i to, ali kada treba da kratko opišemo suštinu, onda kažem da je MLM posao edukacije, razvijanja međuljudskih odnosa, izgradnja sopstvene ličnosti. Na kraju, rekao bih da je to bitka sa samim sobom!

20 godina radim ovaj posao. 20 godina mi je zadatak u svakom pregovoru da procenim šta osoba ispred mene treba da uradi da bi bila uspešna u MLM sistemima. Imam vrlo jasnu sliku u svojoj glavi kako izgledaju, razmišljaju i ponašaju se uspešne osobe u našem poslu. Treba da procenim i da li želim i da li imam vremena da mentorišem tu osobu. Treba da ocenim i koliko je ta osoba uopšte spremna da primi od mene mentorisanje.

Ima vrlo, vrlo, vrlo malo osoba koje su „lake za mentorisanje“. Obično su to najkvalitetnije osobe i najuspešnije u prethodnom životu, pre ulaska u ovakav biznis. To su po pravilu hrabre osobe, zahvalne, bistre, zdravo samokritične, samouverene, ambiciozne, disciplinovane, pozitivne i pune su iskrene ljubavi prema bližnjima.

Ima dosta osoba koje su manje ili više teške za mentorisanje. Na žalost, ima osoba za koje imam običaj da kažem da su izgubljen slučaj – da su nemoguće za mentorisanje! Od njih gledam da se ogradim što pre, čim uočim pripadnost ovoj grupi. Nije to uvek na početku saradnje. Neću ići više ovde u detalje, ali treba da znate da se ćete u MLM-u biti najuspešniji što vi možete biti ako ovaj gore opisani posao dobro naučite i sprovedete naučeno u praksi!

Vratimo se ponovo na početak: da bismo bili uspešni u mrežnom marketingu, treba da izgledamo, razmišljamo i ponašamo se kao uspešne osobe u ovom poslu. Kada uđemo u ovaj posao, nikada te uslove ne zadovoljavamo 100%, nego neko 10%, neko 50%, ali moramo svi doći na 100%! Moramo da se menjamo! To je naš zadatak i naša odgovornost!

Zato sebe ispitajte kakvi ste za mentorisanje i potrudite se da budete „laki“ i ispitajte sebe koliko dobro shvatate svoj zadatak po pitanju mentorisanja drugih!

Opet, ako niste “laki” za mentorisanje, nemojte mnogo brinuti. Ivon Godfri, dijamantica sa Novog Zelanda je na jednom seminaru rekla: “Više volim da radim sa teškim liderima, nego sa ljudima koji u svemu povlađuju, ali nemaju vatre u stomaku!”. Nemojte brinuti, ali budite svesni da onda kada ste “teški”, usporavate sebe. A Vi, nadam se, kao i ja, želite da budete maksimalno uspešni što pre.

Uspešan dan vam želim!

3 коментара:

  1. Hm, ogromna vecina ljudi koje sam srela i koji su se hvalili svojom MLM kompanijom zapravo su negde kao papagaji koji su navodno izgradili svoj stav i izdizu svoju kompaniju iznad drugih, ali, na kraju mi pokazu kkroy raygovor da su sebicnjaci obicni, koji jednostrano gledaju i samo pokusavaju da ulove saradnike, sto nije lose ali, ako nisu i oni otvoreni da cuju info i o nekim drugim kompanijama i mogucnostima vec se samo tvrdoglavo hvale i dalje kako su oni uspeli tamo, kako je to najbolje , kako ih ne zanima drugo, ja zapravo dolazim do zakljucka tada da su to obicne ogranicene budale koje su naucile pesmicu napamet i, sacuvaj me Boze takvih koji zele da njima neko poveruje a nisu spremni da busu samokriticni niti kriticni prema onom sto nude, niti da saslusaji i raymotre argumente drugih jer, svakako nisu ponudili nesto cime su izmislili toplu vodu, ako nude bilo koj irobni MLM posao sa tim magicnim proiyvodima ya koej bi se uygred moralo cuti da su tako magicni. Od svih MLM kompanija koje su mi predstavili u celom mom zivotu, samo je jedna koja me je odusevila svime sto obuhvata i, nije bilo potrebe da mi iko saynaje potrebe jer sam ja itekako umela da prepoynam da je ponuda te firme upravo ono sto se uklapa u sve moje zamisli o idealnom poslu koji donosio bezgranicne mogucnosti i moze da zadovolji sve moje potrebe, cak i onu da ne bubam napamet znanje o ucinkovitosti bilo kakvih proizvoda. Ovom prilikom pozdravljam sve one jadnike koji su otisli odatle da opet dave ljude bilo kakvim proizvodima jer, na njihovom mestu, pametan nikako ne bi otisao u drugi MLM vec bi se lepo posvetio klasicnom biznisu ili bi pak otisao da radi za platu od 200 eur a ne bi i dalje glumio budalu jasuci na magarcu jer nije umeo da nauci da jase konja.

    ОдговориИзбриши